Menu
jul 2, 2020

FAQ Coronamaatregelen

FAQ Coronamaatregelen

Hoeveel mensen laten jullie toe op de zomeractiviteiten?

Volgens de huidige richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (vanaf 1 juli 2020) zullen wij niet meer dan 400 bezoekers toelaten omdat de evenementen buiten doorgaan. Het aantal kaarten dat we beschikbaar stellen per voorstelling is afgestemd op het totale oppervlak van de locatie en de 1,5 meter norm tussen verschillende bezoekbubbels dat is maximum 135, behalve bij familieyoga en straattheater.

Hoe ziet het verloop van de avond eruit tijdens de zomeractiviteiten?

Alle voorstellingen starten stipt en zijn zittend: de social distancing en veiligheidsmaatregelen zijn op elk moment van toepassing. We vragen je om het circulatieplan te volgen.

Een uur voor de voorstelling openen de deuren voor het publiek. Bij het binnengaan of tijdens het verplaatsen zet je je mondmasker op. Je wordt binnengelaten per bubbel. Een medewerker van CC De Factorij geeft je een flyer met de geldende huisregels en begeleidt je naar je plek.

Je zit samen met de mensen van je bubbel. Zodra je op je plaats zit, mag je je mondmasker afzetten. Lees even de huisregels na. Deze worden bij de films vooraf ook geprojecteerd op het scherm.

Er is een bar waar je voor en na de voorstelling iets kan bestellen om te drinken. Een drankkaart koop je bij het onthaal. Dorst? Geef onze medewerkers een seintje, je bestelling zal worden opgenomen. Aan de bar bestellen is niet mogelijk.

Heb je ter plekke nog vragen over je bezoek? Spreek dan zeker een van onze medewerkers aan. Je herkent ze aan hun T-shirt en/of button.

Moet ik tijdens de voorstelling een mondmasker dragen?

We vragen ons publiek om een mondmasker mee te nemen en dit te dragen tijdens het circuleren. Ook bij je toiletbezoek, draag je je mondmasker. Tijdens de voorstelling is het dragen van een mondmasker niet verplicht. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen.

Kan ik naast mijn familie/huisgenoot/partner zitten?

Jazeker. Je koopt tickets per bubbel (max. 15 personen) en zit hiermee samen. Bijvoorbeeld: je koopt in totaal zes tickets voor een voorstelling, twee voor jezelf en vier voor een ander gezin. Dan zit je met deze bubbel van zes personen bij elkaar. Je gaat ook per bubbel binnen. Tussen de verschillende bezoekbubbels garanderen we 1,5 meter afstand.

Kan ik één ticket bestellen?

Dat kan! Je kan één ticket bestellen. Je vormt dan een bubbel op jezelf: je zit op een veilige afstand van 1,5 meter van andere bubbels.

Iemand uit mijn bubbel kan toch niet mee naar de voorstelling. Kan ik het ticket doorverkopen?

Kan iemand uit je bezoekbubbel op het laatste moment toch niet mee naar de voorstelling? Probeer het ticket dan binnen je naaste omgeving door te verkopen: je zit namelijk altijd samen met de mensen waarvoor je een ticket koopt. Verkoop je het ticket door aan iemand die je niet goed kent, hou er dan rekening mee dat deze persoon bij je bezoekbubbel komt te zitten.

Iemand van mijn bubbel komt later. Mogen wij al binnen?

Nee. Je bubbel kan pas de voorstelling binnen als deze helemaal compleet is om extra verplaatsingen op de locatie te vermijden.

Kan ik nog met cash betalen?

Ter plaatse kan je met bancontact of cash betalen.

Kan ik aan de bar bestellen?

Conform de huidige horeca-maatregelen word je ter plekke bediend.

Kan ik veilig het toilet bezoeken?

Zeker. Hygiëne staat voorop in de toiletruimtes. Er zal voldoende desinfecterende handgel aanwezig zijn. Daarnaast is de schoonmaak van deze ruimtes geïntensiveerd. Door de veiligheidsmaatregelen beperken we het toiletbezoek graag tot een minimum. Hou daar rekening mee bij het verlaten van je woning.

Verzamelen jullie gegevens van bezoekers voor contact tracing?

Ja. Conform de huidige maatregelen verzamelen we de contactgegevens (naam, voornaam en telefoonnummer) van diegene die de tickets boekt. Eén contactpersoon per bubbel volstaat. Wanneer er een mogelijke besmetting zou zijn, zal deze persoon de contactgegevens van de anderen moeten delen met de tracing instanties.

Ik en/of iemand uit mijn omgeving heeft gezondheidsklachten. Wat nu?

Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je de voorstelling helaas niet bezoeken.

  • Was je de afgelopen zeven dagen ziek of had je verkoudheidsklachten, zoals: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, en/of, verhoging of koorts.
  • Ben je op dit moment ziek of heb je een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Is een van bovenstaande situaties van toepassing, dan vragen we je om thuis te blijven.

Wat als het slecht weer is?

Bij slechte weersomstandigheden beslissen we ten laatste om 12u00 ’s middags op de dag van de voorstelling of deze kan doorgaan of niet. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Je ticket wordt vergoed met een waardebon van CC De Factorij.


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.