Menu
nov 26, 2020

Familiepret - ontdek de online initiatieven

Familiepret - ontdek de online initiatieven

Knutsel of teken met Sinterklaas

én win een leuk pakket


OPDRACHT?
Teken of knutsel een heerlijk ontbijt voor Sinterklaas.

VOOR WIE?
Voor alle kinderen die graag knutselen.

PRIJS?
Sinterklaas voorziet voor alle kinderen die meedoen een attentie. De drie strafste knutselaars winnen een prachtig verrassingspakket.

TOT WANNEER MEEDOEN?
Meedoen met de wedstrijd kan tot zondag 6 december ‘20.

HOE INDIENEN?
Mail een foto van jouw knutselwerk naar info@ccdefactorij.be of bezorg je tekening in onze brievenbus: Willem Lambertstraat 10 a - 1930 Zaventem. Vermeld zeker je naam, leeftijd, email/telefoon en adres.

KRIJG JE NIET GENOEG VAN AL DAT KNUTSELEN?

Speciaal voor de meest fervente knutselaars hebben wij nog een extra opdracht: maak een mobiel van je sinterklaasontbijt. 

  1. Maak een tekening van het lievelingsontbijt van de Sint. Teken de verschillende elementen GROOT, want je moet ze later makkelijk kunnen uitknippen om een mobiel mee te maken.
  2. Kleef je tekening op karton. Gebruik bijvoorbeeld een kartonnen doos die je nog hebt liggen. 
  3. Opgelet, hier wordt het gevaarlijk! Vraag hulp aan mama of papa om alle elementjes uit te knippen of uit te snijden met een mesje. 
  4. Bekleef de achterkant van de verschillende elementen. Dit kan met verschillende soorten papier: gewoon gekleurd, met een patroontje of blinkend papier.
  5. Knip de vormpjes opnieuw uit.
  6. Stel je mobiel samen. Er bestaan verschillende soorten, laat je creativiteit de vrije loop. Ik maakte er eentje om aan de wand te hangen. 
  7. Met draadjes, stokjes en ijzerdraad ga je aan de slag om de mobiel in elkaar te steken. Zoek naar de juiste balans. Dit is niet makkelijk! Je zal merken dat sommige tekeningen zwaarder zijn dan andere. Het is dus echt een zoektocht. Heel fijn om samen met iemand te doen!
  8. Wanneer de mobiel klaar is, kan je kiezen of om de voor- of achterkant zichtbaar te maken. Wil je gekleurde vlakken zien of net de tekeningen? 

Klaar! Zoek een leuke plaats uit om je mobiel op te hangen. 

Herbeluister de kamishibai voorleessessie

Verteller Annelore leest voor uit 3 verhalen aan de hand van de Kamishibai: een Japanse verteltechniek waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een vertelkastje te schuiven. Achter deze verteltechniek schuilt een eeuwenoude traditie die mensen verbindt met verhalen.

Herbekijk de voorleessesie via deze YouTube-link

Bibliotheek De Factorij organiseert ook enkele online vertelsessies tijdens de Voorleesweek (21 tot 29 november), ontdek ze op hun YouTube-kanaal.
 

dans zoals een echte 'softie'

Instructiefilmpje i.s.m. fABULEUS

Dans zoals een echte 'softie'. Leer dankzij het filmpje stap voor stap de choreografie van Softies aan. Normaal speelde deze familievoorstelling tijdens de Kunstendag voor Kinderen (15/11) in CC De Factorij.

Haal 20 winterjassen uit de kast en trek ze over elkaar aan, maak je eigen video en deel hem met de hashtags #ccdefactorij, #kunstendagvoorkinderen, #fabuleus op sociale media (Facebook of Instagram).

 

 

En er komen nog meer warme initiatieven aan van CC De Factorij...

WINTERWONDER

CC DE FACTORIJ HOUDT JE WARM DEZE WINTER


We mogen jullie misschien nog niet fysiek ontvangen, maar we plannen allerlei wonderschone initiatieven zoals een lichtinstallatie, raamtekeningen en een fiets- en wandelroute in Groot-Zaventem. Hou zeker onze website en sociale media in het oog of schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.