Menu
sep 15, 2020

Dé toptips van seizoen '20-'21 volgens Jozefien en Stienus

Dé toptips van seizoen '20-'21 volgens Jozefien en Stienus

Jozefien Muylle staat in voor de programmatie van theater, dans, woord en humor. Je vindt haar vaak mijmerend boven een kopje thee (geen zakjes!) of met een grote glimlach in de gangen van CC De Factorij. Dit zijn haar toppers.

 

 

De NIET TE MISSEN TIPS VAN JOZEFIEN


COMPAGNIE CECILIA - Locke
ZA 10 OKT '20

"Locke van Compagnie Cecilia is natuurlijk een van dé theaterstukken van dit jaar. Wat een geniale en meeslepende voorstelling! Toen ik het zag, leefde ik volledig mee met hoofdpersonage Ivan Locke, die tijdens een anderhalf uur durende autorit levensbepalende telefoongesprekken voert. Het stuk werd geselecteerd door de jury van het Theaterfestival en beide acteurs werden nog eens genomineerd door De Acteursgilde voor beste mannelijke vertolkingen. Ik garandeer het: je zal het voelen zinderen tot in je tenen."

 

 

 

 

THEATER MALPERTUIS - De kleine prins
VR 13 NOV '20

“Ik ben, net als vele anderen, opgegroeid met het magische en tot de verbeelding sprekende boek De kleine prins van Antoine Saint-Exupéry. Ondanks de zwaarmoedigheid van het verhaal vindt jong en oud nog steeds inspiratie in de levenswijsheid van de prins. Ik kijk uit naar deze theatervoorstelling, voor 16+, gebracht wordt door drie acteurs die ik ronduit schitterend vind. Je zal na deze vertoning nooit nog je verbeelding kwijtraken …”

 

 

 FILIP JORDENS - Hommage à Brel
ZA 14 NOV '20

“Jacques Brel betekent pure nostalgie voor mij. Quand on n’a que l’amour, Mijn vlakke land, Ne me quitte pas, … . Ik hoor de grijsgedraaide en nooit vervelende nummers vaak in mijn hoofd. Toen in 2018 Jacques Brel 40 jaar overleden was, had Filip Jordens er al heel wat succesvolle tournees van Hommage à Brel opzitten en mocht hij zingen voor onze koning en koningin. Ik ben blij dat hij nu ook in onze zaal een ode brengt aan de grootmeester van het Franse chanson.”

 

 

 COMEDY CLUB NIGHT - Dries Heyneman, Soe Nsuki & Serine Ayari
ZA 12 DEC '20

“Tradities moet je creëren, vind ik, dus starten we vanaf dit seizoen met een Comedy Club Night: genieten van een avondje humor in een relaxte clubsfeer met een drankje erbij. Kan niet mis gaan! Voor de eerste editie heb ik drie stand-up comedians uitgenodigd. Dries Heyneman ken je misschien van zijn rol in de TV-reeks Bevergem. De vrolijke noot van comédienne en DJ Soe Nsuki is tegenwoordig overal te ontdekken: op radio, TV, in de krant en podcasts. Serine Ayari werd dit jaar getipt als de comedykoningin van de toekomst. Ze brengen gretig een greep uit hun werk.”

 

 

 

 

 

 

 

BAROKOPERA AMSTERDAM - Reis naar de maan
ZO 10 JAN '21

“Ik hou van voorstellingen met een ongeziene combinatie van artiesten, zoals dit operaspektakel waar acrobaten samen met klassieke operazangers op de scène staan. De positieve energie van de muziek van Offenbachs Voyage dans la lune zal aan het 19de-eeuwse verhaal van Jules Verne veel liefde en humor toevoegen. Ik ben er zeker van dat deze Belgische première een adembenemende droomreis door de ruimte wordt.”

 

 

 

 

 

 

WOORDSTORM POËZIEFESTIVAL
VR 29 JAN '20

“Het Woordstorm poëziefestival is op weg om een klassieker in de regio te worden. Ook dit seizoen organiseren we tijdens de poëzieweek een wervelende avond waarin woord(kunst) in al haar veelzijdigheid wordt geëxploreerd. Ik vroeg woordkunstenaar en prijswinnaar Hind Eljadid als curator van dit artistieke feest waar ook muziek en performance te zien zal zijn. Bekend en nog ongekend poëtisch talent zal zich inspireren op het thema van de poëzieweek: ‘samen’.”

 

 

 

 

 

 

De NIET TE MISSEN TIPS VAN STIENUS

Stienus Keersmaekers amuseert zich met het samenstellen van de school- en familievoorstellingen. Hij is zelf vader van twee zonen (ideaal publiek om voorstellingen bij af te toetsen) en een organisatorisch talent. Dit zijn de voorstellingen die hij tipt.

 

 


THEATER FROEFROE - Odyssee +10J
VR 20 NOV '20

“Theater FroeFroe heeft, net als ik, een grote liefde voor het klassieke repertoire. Eerder brachten ze o.a. Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth en Helena. Altijd op een verfrissende manier zodat jonge theaterfans helemaal mee zijn. Deze keer gaan ze aan de slag met Odyssee, naar een nieuwe tekst van KVS-directeur en gevierd jeugdauteur Michael De Cock. Het herkenbare poppenspel van FroeFroe wordt in deze voorstelling versterkt door het energieke duo Jotka Bauwens en Danaé Bosman, die eerder al in Boks meespeelden in CC De Factorij.”

 

 

 

 

fABULEUS / HANNA MAMPUYS - Softies +6J
ZO 15 NOV '20

Als familieprogrammator kan ik natuurlijk niet anders dan tijdens de Kunstendag voor Kinderen ook in CC De Factorij de kinderkunsten in de spotlight te zetten. Verwacht van Softies een stoere dansvoorstelling of een onzachte circusvoorstelling. Sowieso een stevige aanrader, omdat het heel wat clichés doorbreekt: over wat stoer en wat flauw is, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.”

 

 

 

 

SKEPSELS - Het Zesde Metaal
ZA 28 NOV '20

Het Zesde Metaal bouwde de afgelopen jaren een ijzersterke livereputatie op en dat kan ik uit eigen ervaring voluit bevestigen. Frontman Wannes Cappelle wordt dan ook geruggesteund door topmuziekanten uit de Belgische muziekscene zoals Tom Pintens (Zita Swoon & Roosbeef). Nummers zoals Naar de wuppe, Ploegsteert en Ip min knieën zijn in geen tijd collectief erfgoed geworden. Ploegsteert, een ode aan de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke, staat al enkele jaren op de hoogste plek in de eindejaarslijst van Radio 1. Een optreden om naar uit te kijken!”


 

 

 

HET PALEIS & DE NWE TIJD / FREEK VIELEN - Doe de groeten aan de ganzen +6J
ZA 23 JAN '21

Ik ken maar weinig voorstellingen die op een wondermooie manier het zwaarwichtige thema van de dood toegankelijk maakt voor kinderen. Het is een ontroerende en met momenten hilarische jeugdvoorstelling met Margo Verhoeven, Tim David en een hartverwarmende Danny Ronaldo als De Dood. Op het einde vieren we samen het leven én de dood met een heerlijk stukje taart.”

 

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.