Menu
sep 3, 2021

Dé seizoenstips van Evie, Joris, Karolien en Sil (deel 1)

Dé seizoenstips van Evie, Joris, Karolien en Sil (deel 1)

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Evie (onderhoud), Joris (logistiek medewerker), Karolien (zaalhuurplanner) en Sil (theatertechnicus)? Hier vind je hun persoonlijke keuze.

... EVIE

BART PEETERS – ZA 16 OKT ’21
“Ik ken Bart Peeters van op televisie en van zijn liedjes op de radio, maar ik wil deze spring-in-’t-veld heel graag eens in levende lijve zien. Op sommige van zijn liedjes kan je gewoon niet stilzitten. Ik hoop dat hij voor de nodige ambiance gaat zorgen.”
Collega Sil voegt hieraan toe: “De energie die Bart Peeters kan brengen wanneer hij live speelt is geweldig. Als kind luisterde ik al naar zijn liedjes als Heist Aan Zee en Zeester met Koffie en nu, jaren later, luister ik nog steeds naar hem, het liefst dan naar zijn live-album van in de Lotto Arena. Dat live-gevoel van een optreden van Bart Peeters ervaren, ik kan het iedereen aanraden.”

DE NOTENKRAKER – Charkov City Opera & Ballet – ZA 18 DEC ’21
De Notenkraker is een heel gekende balletvoorstelling, dus ik kijk er heel erg naar uit om deze professionele dansers uit de voormalige Sovjetunie en Oekraïne aan het werk te zien. Ik ken het verhaal nog goed van de Barbiefilm waar mijn dochters vroeger meermaals naar gekeken hebben. En het bekende muziekfragment van Tsjaikovski is ook heel herkenbaar voor mij.”

MAG IK EVEN 2021 – Kamal Kharmach - WO 12 JAN ‘22
“Na een ellendig coronajaar achter de rug te hebben, denk ik dat we allemaal nood hebben aan een lach. Ik ken Kamal wel van op TV, maar zag nog nooit een show van hem. Dus ben ik heel benieuwd.”
Ook Sil tipt Kamals eindejaarsconference. “Van alle comedy op dit moment spreekt Kamal Kharmach mij het meeste aan. De manier waarop hij je meeneemt in zijn leefwereld en anekdotes zo herkenbaar en luchtig kan brengen, dat is gewoonweg top. Een avondje goed lachen in een theatrale sfeer is bovendien altijd fijn.”

 

 

 

 

 

 

 

... JORIS

THE MOLE AGENT – DI 5 OKT ‘21
“Als filmliefhebber trek ik graag nog eens de zaal in voor de magie van het grote scherm. De juiste film kiezen blijft een gok. Ik ben al aangenaam verrast door minder bekende namen en op mijn honger blijven zitten bij Oscarwinnaars. The Mole Agent wekt alvast mijn nieuwsgierigheid. Een 83-jarige man die als amateur geheim agent infiltreert in een woonzorgcentrum vind ik alvast een veelbelovend uitgangspunt voor een ontspannend cinema-avondje.”

 

 

 


 

 

 

RAYMOND 70 – WO 22 DEC ‘21
“Onvermijdelijk kom ik uit bij ‘de Raymond’. Raymond is de zeventig gepasseerd en trakteert ons op zijn rijkgevuld repertoire. Ik heb zijn show Raymond 70 al gezien in de AB in Brussel, maar ook als ik het nog niet gezien had, zou ik dit podiumbeest ongegeneerd aanbevelen. Want Raymond is altijd goed, altijd leuk, maar vooral op z’n best live. Altijd feest met Raymond in de tent.”

 

 

 

 

 

 

 

... SIL

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE – DI 25 SEPT ‘21
“Ik ben een liefhebber van Vlaamse televisie, series en films en kijk dan nog het liefst naar luchtige films. Daarom ga ik zeker naar Mijn vader is een saucisse. Bovendien zie ik Hilde De Baerdemaeker en Johan Heldenbergh graag spelen. Dat het verhaal bovendien gaat over acteur worden in het theater en dus helemaal aanleunt bij de wereld waar ikzelf in werk, maakt het voor mij extra aantrekkelijk om te gaan kijken.”

 


 

 

 

BRIHANG – ZA 29 JAN ‘22
“Ik vind Brihang pure topklasse. Hij is heel muzikaal en theatraal tegelijk. Vorig jaar kwam hij naar het cc voor een schoolvoorstelling en ik vond het subliem hoe hij die ‘lastige tieners’ meekreeg. Benieuwd hoe het zal zijn voor een volwassen publiek.”
 

 

 

 

 

 

 

 

... KAROLIEN

FACTORIJ FESTIVAL – VR 24 - ZO 26 SEPT ‘21
"Ik wil graag het hele festivalweekend aanraden: met film, brunch, workshops, randanimatie én die ene (nu nog) geheime artiest die het startschot geeft voor ons nieuwe seizoen!”

 

 


 

BRAINE FREEZE – Tim Oelbrandt – VR 14 JAN ‘22
“Na Tim Oelbrandts eerste voorstelling Heen en terug, waar ik eerder toevallig naar ging kijken, was ik meteen getriggerd om meer van hem te zien. Het hele plaatje klopte: de scenografie, het geluid en de manier waarop Tim je subtiel van de ene verbazing in de andere doet vallen. Bij Brain Freeze verwacht ik nog meer dat plezante ongemakkelijke gevoel dat je krijgt wanneer de grens tussen fictie en werkelijkheid vervaagt. De voorstelling wordt ongetwijfeld eentje vol verbazing en ongeloof, waar je dagen later nog over nadenkt.”

DOE DE GROETEN AAN DE GANZEN – hetpaleis & De NWE TIJD/Freek Vielen – VR 21 JAN ‘22
“Ik hou van intense, authentieke voorstellingen, ben fan van Danny Ronaldo en ik heb twee kinderen van 6+. Alvast drie goede redenen om naar Doe de groeten aan de ganzen te komen kijken. Het is iets met de dood, maar ook met bloem en eieren en slagroom op het podium … Ik ben heel benieuwd hoe ze het thema van de dood op luchtige en wondermooie manier gaan aanpakken.”

 

Galerij


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.