Menu
sep 16, 2022

Dé cultuurtips van...

Dé cultuurtips van...

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Eva, Jasper en Lies? Ze geven je graag hun persoonlijke keuze uit de eerste helft van ons cultuurseizoen '22 - '23.

... EVA (onthaalmedewerker & vrijwilligerswerking)

DRUKTECHNIEKEN LINOGRAFIE | ZO 16 OKT ‘22
"Ik vind het leuk om mezelf creatief bij te scholen, maar me inschrijven voor een jaarreeks in een academie is me nu nog even een stap te ver. Dan is een korte cursus zoals deze een ideaal alternatief. De workshop linografie spreek me erg aan. Je leert veel bij op korte tijd en kan meteen je resultaten mee naar huis nemen!"

 

THE FREE ORLEANS REBEL BAND | ZA 12 NOV ‘22
"Ik heb van thuis uit de liefde voor jazzmuziek meegekregen. De platen van legendarische jazzmuzikanten zoals John Coltrane en Miles David stonden vaak op vroeger. Sinds een paar jaar leer ik nu ook de (jonge) Belgische jazzscene kennen. Het is leuk om je te laten verrassen door nieuwe namen. Benieuwd wat deze zevenkoppige band ons gaat brengen. Ik verwacht heel veel energie op podium."

 

COMEDY CLUB NIGHT | VR 2 DEC ‘22
"Het concept van de Comedy Club Night is zó leuk: een line-up van verschillende komieken in een ongedwongen setting. Onze zaal Stockmans krijgt dan een ware metamorfose. Vorig seizoen ontdekte ik zo Soe Nsuki en wat was ze geweldig! Dit seizoen ben ik zeer benieuwd naar wat Dena Vahdani zal brengen. We kregen al een voorsmaakje van haar droge humor via De Slimste Mens en dat smaakt alvast naar meer."

 

... JASPER (programmator school- en familievoorstellingen)

(foto Peter Theunissen)

SPINVIS - Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond | VR 28 OKT '22
"Voor mij is Spinvis kort samengevat: het poëtische in het alledaagse. Ik heb hen al een tiental keer aan het werk gezien en ik ontdek elke keer weer leuke woordcombinaties die ik nooit eerder had gehoord of opgemerkt. Ik kijk er enorm naar uit om Erik met zijn band de zaal te horen vullen met zijn wonderlijke teksten."

 

HET KWARTIER/ MARIËN & VON WINCKELMANN & DE STUDIO – De gemoederen | VR 20 JAN '22
"Ik heb deze productie van dichtbij weten maken. Voor hun eerste tekstrepetitie heb ik hen mijn Zoomaccount uitgeleend en ik heb de productie uiteindelijk verder gevolgd van de 'digitale versie' tot de repetities en de première. Sindsdien is deze voorstelling alleen maar actueler geworden. Toen in de VS het hooggerechtshof een beslissing nam inzake abortus, moest ik de hele tijd aan deze voorstelling denken. En door de speelse tekst, vlot gebracht door het gezelschap, is dit pareltje voor mij een van de toppers van het seizoen!

 

...LIES (directrice en programmator expo en film)

TRIANGLE OF SADNESS | DI 29 NOV '22 
De nieuwe film van regisseur Ruben Östlund won welverdiend de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 2022. Het was reeds de tweede Gouden Palm voor de regisseur, een eer die slechts 9 andere regisseurs te beurt viel. Onverwachte plotwendingen, hilarische personages, supergrappige en herkenbare maatschappijkritiek, absurde dialogen, … deze film is volgens mij een must-see voor het najaar.

 

SCHRIJVERS OP ZONDAG met PETER TERRIN | ZO 4 DEC '22
Peter Terrin is een van mijn favoriete schrijvers. Hij weet je niet alleen te betoveren door taal, hij dompelt je in zijn romans steeds volledig onder in de wereld van zijn personages. Al het blauw was mijn favoriete boek van 2021 en heb ik in één ruk uitgelezen. Ik kan dan ook niet wachten om hem in het echt bezig te horen in De Factorij.

 

CASABLANCA
Tijdens de Tweede Wereldoorlog runt de verbannen Amerikaan Rick Blaine een nachtclub in Casablanca. Rick krijgt twee belangrijke douanepapieren in z'n bezit. Als de Nazi Strasser in Casablanca arriveert, doet de plaatselijke agent Renault alles om hem te plezieren: zo belooft hij dat hij ervoor zal zorgen dat de Tsjechoslowaakse verzetsleider Victor Laszo de stad niet uit zal komen om naar de VS te vluchten. Tot Ricks verrassing arriveert Laszlo in Casablanca met Ricks oude liefde Ilsa. Zou hij liever niet veel liever zelf met Ilsa naar Amerika vluchten?

 

 

 

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.